|
|
|
|
|
|
|
|
Lån  


 
Gode råd ved studiestart
Her er en række gode råd, hvis du skal til at starte på et studie.

Vær social
De sociale arrangementer er ikke bare sjov. De giver motivation og ny energi til at gøre en ekstra indsats, når de faglige udfordringer virker uoverkommelige.

Deltag i rusarrangementet
Det er svært at falde til på et hold, hvis man er gået glip af denne introduktion til studenterlivet og hinanden.

Spar op til materiale
Bøger er noget du ikke kan komme uden om når du starter på et nyt studie. Især universitetet har som regel en lang litteraturliste af bøger der skal indkøbes. Husk derfor at afsat nogle penge i dit regnskab til bøger, samt øvrige ting som papir, lommeregner og andet som er nødvendigt på studiet. Det er selvfølgelig forskelligt fra uddannelse til uddannelse hvor meget det er behov for. Du kan godt regne med at det første år er det dyreste.

Køb ikke alle bøger med det samme
Find ud af, hvad du har mest behov for, anskaf det, og brug i øvrigt biblioteket. Der er tit bøger på pensum listen som du aldrig får brug for. Så afvent så længe for muligt.

Køb brugte bøger
Mange at bøgerne på et studie er de samme år efter år. Undersøg derfor om du ikke kan købe de bøger, som du har behov for brugte.
Hold fokus
Koncentrér dig om studiet og studiemiljøet

Minimér dit erhvervsarbejde i den første tid
Brug eventuelt SU's lånemuligheder.

Kom til alle timer
Kom til alle timer i den første tid, såvel af faglige som af sociale grunde.

Kom i god tid
Kom i god tid til undervisningen, så du kan nå at snakke med dine medstuderende. Bliv også, og snak med dem bagefter.

Søg hjælp
Vær ikke bange for at snakke med dine lærere og din rusvejleder om dine oplevelser og vanskeligheder.

Giv det tid
Lad være med at springe fra uddannelsen, fordi den ikke umiddelbart svarer til dine forventninger. Giv den en chance.

Tag den med ro
Lad være med at blive forskrækket, hvis det hele virker lidt uoverskueligt og kaotisk til at starte med. Især den første måned og tiden omkring den første eksamensperiode kan være svær. Brug eventuelt vejledere, sekretærer eller ældre studerende på studiet til at få gode råd.

Få dig en læsegruppe
En læsegruppe betyder, at I kan fordele pensum, diskutere tekster, få stillet hinanden alle de "dumme" spørgsmål og lave oplæg for hinanden. Med en læsegruppe bliver fordybningsprocessen sjovere og motivationen holdes oppe.

Strukturer din tid
Det sociale er vigtigt, men det er selvfølgelig også vigtigt at finde den rette balance, så man også kan finde tiden til at læse. Lav eventuelt en rutine, hvor en del af læsningen foregår på universitetet. Det kan gøre det lettere at få tingene gjort, hvis man sidder i miljøet frem for i sit kollegieværelse.

Få styr på økonomien
Det er ikke altid lige let at få tingene til at løbe rundt, når man er på SU. Derfor kan erhvervsarbejde være nødvendigt. Det er ikke umuligt at arbejde ved siden af, og et arbejde kan faktisk fungere som et godt afbræk fra studiet. Selvfølgelig vil et studierelevant arbejde være at fortrække, men sæt ikke næsen op efter det.

Skriv lektier ned i en kalender/notesbog
På universitetet giver lærer ikke på samme måde lektier for. Du får for det meste en læseplan for hver fag, hvor der vil stå materialet du skal læse til næste gang. Derfor skal du selv samle dine lektier og holde øje med, hvad du har for. Sørg for at have en eller anden form for styr på dine lektier i form af en notesbog eller kalender.

Uden mad og drikke...
Mad er vigtigt for både kroppen, men også hjernen har brug for brændstof. Derfor er det vigtigt at have en god madpakke med til undervisningen. Det kan enten være nogle små mellemmåltider, rester fra aftensmaden eller en masse frugt og grønt. Derudover er det vigtigt at have en vandflaske med, så du ikke går helt kold i en forelæsning.studie start

Kategorier på sider:

Studie diverse Netbutikker Computer Lommeregner Uddannelse & Job Kontor Akademiker Karakter Tablets Studieportaler Bachelor Efteruddannelse Sommeferiejob Videreuddannelse Lektiehjælp Stresscoaching Gode råd ved studiestart Avis Fagbøger High school Forelæsning Lån & Kredit A-kasser Kampagnetilbud Rejser og Ferie Bredbånd Mobiltelefoni Bøger Blade Coaching E learning
 
 
 Du er her: Studiestart - Bøger Studiestart - - Hvad er Studiestart en et  studie start 

Der tages intet ansvar for oplysningerne på denne side. Siden kan kun betragtes som vejledende.